dilluns, 7 de desembre del 2009

L’ALFABETITZACIÓ DIGITAL


Les noves habilitats

Sovint se senten veus que anuncien el final de la lectura però no serà pas així perquè la lectura continua i continuarà sent fonamental per a l’accés al coneixement.
El que sí és cert és que l’alfabetisme estrictament lletrat com enteníem fins ara, ja no és suficient. Els textos electrònics exigeixen una nova alfabetització . Hi ha el perill de perdre’s en els diferents vincles que es van relacionant i acabar en una selva d’informacions inconnexes . El lector, per tant, ha de tenir un domini de les noves habilitats i els estudiants i usuaris han de ser competents en les noves alfabetitzacions de les TIC.

1 comentari:

  1. Des de fa uns anys el Projecte ALFIN (Alfabetització informacional) té com a objectiu assegurar unes competències informacionals bàsiques en els individus per tal de reduir “l’escletxa digital” entre les persones que disposen d’eines per accedir a la informació a la xarxa i les que no. El número 156 de la revista "Educación y Biblioteca" inclou el dossier "Practicando ALFIN", sobre la situació actual d’aquest servei a l’Estat Espanyol.

    ResponElimina