dijous, 3 de desembre del 2009

Per una nova llibertat digital

En aquests dies assistim a un debat important sobre els drets i les llibertats a la xarxa. El dret a la llibertat d'expressió i el dret a la informació en totes les comunicacions, i sens dubte també a Internet, és imprescindible.

Les xarxes socials (Twitter, Facebook) i les eines de la Web 2.0 (Blogger, Wordpress) tenen un element comú: satisfan de manera immediata les necessitats expressives de l’ésser humà. Però hi ha molts poders i interessos que ja temen o utilitzen la xarxa, perquè creix sense "el seu" control, es mou sense "les seves" fronteres i, el més important, és gairebé "gratuït"... Perquè, malgrat el fet que molts governs promoguin la censura a Internet, la xarxa no és únicament una innovació tecnològica, també és una xarxa de centres d'informació, d'associacions, d'idees, d'iniciatives i de persones.

Citant a José Maria Mendiluce: “Sí, decididament, avancem cap aquesta espessa xarxa de la comunicació. Fem-la quasi ingovernable, perquè, lliure, sigui solidària, i emplenem-ne totes les fissures i els buits de complicitat entre tots els qui i les qui simplement ens volem comunicar en un món més just i més igualitari.”

Glòria Massana

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada