divendres, 11 de desembre del 2009

Idea













Llegint la revista de CLIJ del mes de gener de 2009 he descobert una col·lecció de llibres creats per l’empresa Mediúscula. He de reconèixer que mai havia sentit parlar ni d’aquesta empresa ni de la col·lecció de llibres que us vull presentar (i ja han realitzat la segona edició, ampliada i revisada, del primer títol!).

Mediúscula és una empresa que té l’objectiu de crear projectes educatius que inclouen les TIC com a mitjà d’aprenentatge, per això ha creat la col·lecció Idea: una sèrie de llibres que es presenten en un pack que inclou tres elements: llibre, CD-ROM i teatret. Del llibre i el teatret potser no cal parlar gaire, el que trobo interessant és el que podem trobar al CD-ROM. I és que el contingut es presenta en quatre blocs (Editor, Teatre, Música i Imprimibles). Amb aquests blocs els nens poden crear les seves pròpies històries ja que troben propostes d’escriptura creativa, poden incloure il·lustracions animades als seus textos, poden recrear la història del llibre gràcies al teatre virtual, poden veure els dibuixos animats i cantar les cançons de la pel·lícula en un karaoke.

I encara hi ha més: el primer títol de la col·lecció és Talps. Té com a protagonista un talp que es diu Plató; un animalet que no para de fer preguntes, busca respostes i ens convida a sortir de la nostra caverna.
La idea de crear un projecte on els nens puguin crear la seva història, on puguin crear el seu propi llibre mentre aprenen a fer servir les TIC mentre es diverteixen, és una idea fantàstica. Però la veritat és que jo encara he de pair tota la informació i tot el material que la col·lecció presenta: llibre, teatret, tractament de textos, il·lustracions animades, karaoke, guia per a pares i educadors...I Plató, no ens oblidem del talp Plató!

No em queda clara una cosa... Si Mediúscula aposta per les TIC i crea un teatre virtual al CD-ROM, com és que també presenten un teatret de cartró com a part important del pack? Potser és per fomentar el treball en equip, i les habilitats de comunicació? O és que potser pensen que alguns nens preferiran llegir el llibre i jugar amb els seus personatges de cartró en lloc d’engegar l’ordinador?
Anna Mael

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada