dimarts, 8 de desembre del 2009

Llegir a l'escola.

Les noves tecnologies envaeixen les escoles. Les TIC han de ser presents en totes les unitats didàctiques, no podem aturar-nos. L’escola ha d’avançar, és clar, com avança la societat. No es pot pas quedar enrere, com un castell fortificat, envoltat de fossar, on no hi entra res, ni ningú.
Però cal tenir molt present, sobretot amb els més petits, que la lluita per engrescar a la lectura, l’adquirir uns bons hàbits lectors, crec que s’han de fomentar, si parlem d’escola, a dins de l’aula, a la biblioteca d’aula, a la biblioteca d’escola... i aquestes biblioteques han de tenir ordinadors i estar connectades a la xarxa i tot el què vulgueu, però… la descoberta d’un bon llibre, la màgia de pensar què ens explicarà aquell conte o aquell altre, remenar-los, fer-ne piles mentre t’asseus al damunt dels coixins i els vas fullejant… això no ho hem de perdre de vista, hem de fer-ho a l’escola, perquè encara que algunes famílies també ho facin, segur que no n’hi ha prou i des de l’escola hi hem d’ajudar, sinó difícilment sorgiran bons lectors, això sense pensar que hi ha molts nens i nenes que és l’escola, l’únic punt de contacte que tenen amb els llibres.
Tots els nens i nenes es motiven i s’engresquen quan estan davant de l’ordinador, però si voleu que us digui la veritat, mai no he vist uns ulls tan esbatanats i unes cares tan embadalides, com quan obro un llibre i els dic…”Hi havia una vegada...”
Així doncs, oferim als alumnes les noves tecnologies, ensenyem a treballar i a fer servir la informació que tenim a l’abast, però, si us plau, no anem d’un extrem a l’altre, com ha passat moltes vegades. Que no ens quedem mai sense el temps per explicar un bon conte, per deixar-los veure un llibre que hem portat de casa o per llegir, simplement pel plaer de llegir.

1 comentari:

  1. Totalment d'acord Anna. L'alumnat, en general, domina les noves tecnologies i li encanten però quan la mestra entra a la classe amb uns quants llibres sota del braç o comença a llegir en veu alta ... no cal dir-los res: TOTS ESCOLTEN ATENTAMENT. És un d'aquells moments que em confirmen que la meva feina m'agrada molt.

    ResponElimina