dijous, 3 de desembre del 2009

Edi.cat: un projecte pioner de distribució d’e-books en català

El mes de setembre de 2008, les editorials catalanes Angle, Bromera i Cossetània es van unir per encetar un projecte pioner de distribució d’e-books en català: Edi.cat [www.edi.cat].

Edi.cat és una xarxa d’editors independents catalans fundada per Angle editorial, Bromera edicions i Cossetània edicions que han creat una aliança per la promoció conjunta dels seus catàlegs, impulsar nous projectes i promoure la innovació en el món editorial. Edi.cat impulsa també un ambiciós projecte de llibres digitals en català amb la venda electrònica de llibres digitals i lectors digitals.

Després de catorze mesos, el projecte s’ha convertit en un referent de la comercialització del llibre digital en català. Encara que les xifres comercials són força discretes (500 visites diàries de mitjana, 876 ebooks venuts i 600 usuaris registrats) la Plataforma que preveu arribar a un fons electrònic de 250 títols, ja disposa del seu rànquing propi dels llibres més demanats:

1. Diari d'un home de cinquanta anys de Henry James
2. Els diaris d'Adam i Eva de Mark Twain
3. Foc latent de Lluïsa Forrellad
4. El pou i el pèndol d’Edgar Allan Poe
5. Els llamps de la Maleïda de Mossèn Jaume Oliveras
6. Llibreta de Pequín de Vicent Partal

Glòria Massana

1 comentari:

  1. Aquest projecte pense que es un bona iniciativa per part d'aquestes editorials que publiquen en català, per potenciar l'e-book i la lectura en la nostra llengua.
    Una altra cosa que m'agrada es veure a una de les millors editorials valencianes en projectes com aquests. Aquí agranant cap a casa, jeje!

    ResponElimina