divendres, 11 de desembre del 2009

UNA MÀ DE CONTES


UNA MÀ DE CONTES

He explorat amb el meu fill de 4 anys la web www.unamadecontes.com i hem trobat que era una eina fantàstica per llegir i escriure contes. La web està vinculada a un programa que s’emet a TV3 amb el mateix títol i que té una excel•lent factura.
Mitjançant aquesta web podem escoltar contes animats amb il•lustracions i materials carregats d’imaginació. Per altra banda hi ha una aplicació anomenada Tallers que consisteix en inventar un conte i il•lustrar-lo o bé dibuixar un conte ja publicat. Es pot il•lustrar el conte amb dibuixos o bé retallant i enganxant textures amb un programa tipus photoshop. Hi ha un altra opció interessantíssima que consisteix en subtitular en català, castellà, aranès o anglès un conte ja il•lustrat. Una manera fantàstica de practicar la traducció o bé reinterpretar un conte.
Una vegada hem fet el nostre conte únic i original posem la nostra adreça electrònica i rebem un enllaç amb la nostra creació que queda penjada al web. És una eina engrescadora i fantàstica per a fomentar la lectura i l’escriptura digitals.
Us convido a provar-ho!

2 comentaris:

  1. Em sembla una iniciativa magnífica per fomentar l'escriptura i la lectura entre els més menuts. Il·lusionar-se amb la creació d'un llibre, en ser un dels autors d'una obra potser meravellós. Opine el mateix, potser una eina engrescadora per establir una unió entre la lectura i l'escriptura en el món digital. Ho provaré!

    ResponElimina
  2. Gràcies pel suggeriment.
    Ho he provat a l'escola, amb nens i nenes de primer de primària.
    Els hi ha encantat i ara ens connectem sempre i poden treballar-hi per parelles en el racó de llengua.

    ResponElimina