diumenge, 20 de febrer del 2011

Revista Eureka

http://www.portaleureka.com/content/view/23/140/lang,ca/

Una manera amena d'entrar en el món digital es a través d'una revista. Parla de temes de tota mena: ciència,geologia,astronomia,economia...fins i tot literatura.
Dirigida a públic juvenil,per treballar a l'aula,per joves tafaners. Et permet consultar números atrassats.El seu objectiu principal es fomentar l'esperit científic

5 comentaris:

  1. Trobo que és una iniciativa molt interessant, especialment per al grup de nadius digitals.

    ResponElimina
  2. Hi he entrat i fins i tot hi ha un apartat de contes que els més petits poden llegir o escoltar i tenen il·lustracions animades on, en alguns casos, cal que els nens interactuïn per seguir avançant en la història. Això sí, em sembla que de moment només estan disponibles en castellà.

    ResponElimina
  3. Doncs la gent que ho va començar estudiaven biologia amb mi! Van començar amb una revista de ciència per als Universitaris, Omnis Cellula, i a partir d'aquí han anat fent moltes més coses.

    Una part interessant del projecte que ja no sé si fan és que tenien també una versió impresa que distribuïen de manera gratuïta.

    Susanna, els contes que menciones són aquests ? http://www.cuentosinteractivos.org/ A mi no em van agradar gaire, bé, les il·lustracions i la navegació potser sí, però les històries no. Les mestres com els veieu com a eina?

    ResponElimina
  4. Com a recurs educatiu digital em sembla un eina útil per als alumnes que s’inicien en l’aprenentatge digital. La revista digital cobreix totes les branques del coneixement, tot i que no de forma exhaustiva, oferint informació ben estructurada, equilibrada i penso que amb un llenguatge adequat al públic al qual es dirigeix la revista. Si analitzem concretament cada apartat temàtic veiem que no tots els apartats tenen una quantitat semblant de contribucions, per exemple l’apartat d’informàtica inclou poques aportacions en relació a d’altres com biologia, a més a més , les últimes aportacions de coneixement daten de principis de 2010 i això fa sospitar inevitablement, tenint també en compte que la revista és gratuïta i fruit de la contribució dels investigadors i professorat universitari, que possiblement no hi hagi garantida una continuïtat a curt termini.

    ResponElimina