divendres, 25 de febrer del 2011

I ells què en pensen?

Sovint en articles on es parla de lectura digital relacionada amb nens i joves i amb educació es destaquen els possibles avantatges i desavantatges que pot tenir per a ells. Però, algú els ha demanat el que en pensen?

He estat buscant algun estudi que fes esment a les opinions dels joves i he de dir que no he trobat gairebé res, potser hi ha alguna cosa i el que passa és que he naufragat navegant per Internet, també podria ser. El que sí que he trobat són estudis o articles amb els percentatges de lectors, els llibres digitals més llegits, els percentatges d’habitants que disposen d’ordinador, etc. però a mi m’agradaria saber què pensen els joves, si llegir en un suport electrònic els agrada, si els motiva a llegir més, si prefereixen els llibres de paper… penso que seria interessant tenir més opinions que vinguin directament d’ells.

El Setembre del 2010, Scholastic, una editorial de materials per a infants i joves als Estats Units, va publicar el “Kids & Family Reading Report”. Per fer aquest estudi es van entrevistar més de 2000 nens d’entre 6 i 17 anys i les seves famílies. Segons els resultats de l’estudi un 25% dels nens i joves entrevistats ja havien llegit un llibre en algun format digital mentre que un 57% de joves d’entre 9 i 17 anys mostraven el seu interès a fer-ho. I un terç dels entrevistats d’entre 9 i 17 anys afirmaven que llegirien més llibres per plaer si tinguessin accés a e-Books a través d’algun aparell electrònic.

Són els resultats d’un estudi fet per una editorial, s’hauria de veure el qüestionari que se’ls va passar i a més a més els resultats continuen sent percentatges, però crec que és important entrevistar els nens i els joves per saber què en pensen i tenir-ho en compte a l’establir el que és bo per a ells i el que no.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada