dijous, 24 de febrer del 2011

Entrevista a Ernest Folch

Volia comentar algunes de les afirmacions que li he llegir a l’editor Ernest Folch (artífex de leqtor.com) respecte a les edicions digitals. Folch parla de la necessitat que tenen els editors d’obrir-se a diferents vies de difusió en contra del que ell anomena “esclavatge”de l’únic canal que fins fa poc hi havia, que eren les llibreries. Ai, els llibreters! Ara resulta que els editors fins ara eren els seus esclaus i ells, els llibreters, els amos i senyors de les lletres i dels llibres, cosa que ha canviat, segons ell, gràcies a les edicions digitals.
Folch parla també d’un present “apassionant” però jo més aviat diria que, tant ell com tots els que amb més o menys traça ens anem virtualitzant de mica en mica, tenim tanta fascinació com desconeixement d’un univers que sabem on comença però no sabem on ni com acaba.
Així que, si com diuen el món és dels qui s’arrisquen, d’aquí a poc la gent de lletres tindrem al senyor Ernest Folch i a Ediciones B com a amos i senyors dels nostres territoris literaris. Virtualment, això sí.
Podeu llegir l’article i una entrevista a:
http://www.que-leer.com/7352/ernest-folch-el-editor-del-siglo-xxi.html

http://www.elperiodico.cat/ca/noticias/cultura-i-espectacles/20110213/ernest-folch-le-book-ser-una-fotocopia-del-paper/722266.shtml

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada