divendres, 25 de febrer del 2011

E-book i E-reader

Què és un e-book? Es tracta d'un llibre electrònic conegut també per i-book, es tracta de la versió electrònica o digital d'un llibre. Moltes vegades anomenem també així el dispositiu que s'utilitza per poder llegir aquests llibres però, per anar bé, els hauríem d'anomenar e-readers.
L'aparell com a tal és com un ordinador buit (una caixa tonta) és un estri electrònic que, si no li introduïm dades, no serveix per a res.
Aquests aparells costen aproximadament entre els 100 i els 300 € de mitjana, depenent de les característiques. Però com que la tecnologia avança a passos de gegant, allò que era "lo último" ahir en dues setmanes passa a ser la normalitat. Per tant és molt difícil decidir-se a adquirir-ne un.
Per tant hem de tenir en compte aquest nou vocabulari i no confondre els dos termes. Una cosa és l'estri que ens permet llegir, és a dir el e-reader i una altra són els llibres digitalitzats que podem guardar en un usb i que hem de comprar i descarregar per Internet.
I aquest és un altre dels punts febles d'aquesta nova tecnologia: no tots els llibres estan digitalitzats i per tant no hi ha tanta diversitat com passa amb el paper.
Us adjunto un vídeo que em van passar fa una setmana i que m'ha fet pensar i riure.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada