dijous, 10 de febrer del 2011

És interessant Google Books?


M’agradaria compartir amb vosaltres la opinió que un gran pensador sobre la revolució digital, Nicholas Carr, té sobre el projecte Google Books.

Carr beneeix els avantatges de tenir tots els llibres on line, però diferencia entre l’accés i la forma d’ús d’aquests llibres. Considera que a Google no li interessa que perdem massa estona a la mateixa pàgina, perquè perd tota la informació que nosaltres li donem quan canviem de pàgines. A més, sempre segons Carr, a Google Books hi apareixen icones i links, per la qual cosa el llibre deixa de ser tal per convertir-se en un web. Com afectarà tot això als escriptors, pressionats, a l’hora de crear? És indubtable que els llibres canviaran amb les seves versions digitals, i tot plegat ho veurem en una dècada.

4 comentaris:

  1. Un nou món s'obre, cal deixar passar el temps i seguir-ho d'aprop

    ResponElimina
  2. Penso que ho tenim molt a prop, però hem d'estar alerta per no quedar-ne despenjats. La tecnologia evoluciona molt depressa i els canvis van amb l'AVE!!

    ResponElimina
  3. El negoci de Google és ser el buscador número 1, per això cal conèixer les necessitats dels usuaris i donar la millor resposta a la seves demandes, per tant té lògica que mantenir al usuari en una pàgina estàtica no sigui el seu interès principal, tal i com comenta Nicholas Carr.

    ResponElimina
  4. Amb la revolució tecnològica crec que és inevitable pensar que els llibres electrònics diferiran de la seva versió original, i en realitat això és el que s’espera, que siguin una eina útil i atractiva per als usuaris. Amb el projecte Google Books l’usuari podrà descobrir informació que desconeixia inicialment i, molt important, accedir a llibres descatalogats. Entenc doncs aquest projecte com a una iniciativa que vol impulsar la creació cultural en l’era digital i alhora preservar els llegat cultural del món.

    ResponElimina