divendres, 20 de novembre del 2009

La lectura digital... un bon negoci?


Arrel d'un parell de notícies aparegudes a un mitjà de comunicació del Principat d'Andorra, i del fet que acabo de passar una estona mirant l'oferta inacabable en una botiga de jocs per a tots tipus de consoles i aparells per jugar, em preguntava com canviarà probablement el concepte de llibreria d'aquí uns anys.

Si ara trobem majoritàriament llibresos impresos en paper, podem imaginar que, posem per cas al 2025, també trobarem una secció de venda de lectors "e-book" de totes menes, mides i preus, i algun mecanisme de descàrrega de llibres electrònics d'autoservei. El que canviarà seran els suports de lectura i potser també el preu? S'abaratiran els llibres si els editors ens permeten descarregar-los? Digueu-me pessimista però crec que no. Els editors i també els escriptors voldran seguir cobrant el mateix. La lectura serà més accessible per a tothom? Això sí que ho crec i més després de llegir en l'article que us enllaço que l'e-book no seria l'únic suport en què pensen els editors per difondre les obres, potser també les consoles de joc esdevinguin aparells de lectura.

De moment però a Andorra els e-book es troben a les botigues d'electrònica, que creuen que aquest Nadal serà un dels objectes més demanats i venuts.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada