dilluns, 16 de novembre del 2009

Jo sòc lector digital

"Papá, prefiero el e-book al libro en papel. Es más cómodo, porque no tengo que pasar las páginas. Eso es un rollo", això és el que la filla de vuit anys de Peter Brantley, fundador de l'organització Open Book Alliance li comentava, al donar-li a elegir entre un llibre convencional i un altre en format electrònic. Per aquesta xiqueta, el sentimentalisme que pot tindre una persona que ha llegit sempre en paper amb l'olor dels fulls, amb l'acte de passar les pàgines, no té sentit. Ella troba molt més còmode llegir en format elèctric.

En aquest article del diari El público, del dia 14 de novembre, es dona a conèixer unes xifres de vendes dels e-books en Espanya i ja estan entre els 3.000 i 5.000 suports al mes (juny 2009). Però, també és veritat que els màxims usuaris són professionals del món del llibre i l’edició.

Són aquests professionals els que protagonitzen aquest article sobre el llibre electrònic. Entre alguns estan professors com Laura Borràs, qui creu que l’arribada del e-book és un procés tan natural com el que suposa el pas de la transmissió oral al paper, del pergamí al papir i del rotllo al còdex. Ella també defensa que la tinta electrònica no perjudica a la vista.
(Si cliqueu la imatge, teniu l'enllaç a l'article original)

3 comentaris:

  1. Segons notícies aparegudes aquests dies de Nadal a diferents diaris aquest 2010 les editorials ja han passat a l'acció pel que fa als llibres digitals: gegants de l'edició espanyola (Planeta, Random i Santillana) posaran a l'abast dels lectors entre 5000 i 7000 títols. Així doncs sembla que segurament aquest 2010 les coses canviaran i ens convertirem, qui més qui menys, en lectors de llibres digitals.

    ResponElimina
  2. De totes maneres, penso que fins que els preus dels e-books no siguin més "democràtics", no assistirem a una verdadera revolució de l'e-book. Ha passat amb la ràdio, la TV i el vídeo...

    ResponElimina
  3. Totalment d'acord, crec que ara per ara seran realment una minoria els qui accedeixin als llibres digitals.Potser haurem d'esperar que ens els regalin...

    ResponElimina