dilluns, 23 de maig del 2011

El futur passa per la confluència

Qui plantarà la bandera en el negoci del llibre digital? Probablement qui aconsegueixi idear un aparell que permeti de gaudir dels avantatges de la tinta electrònica sense haver de renunciar al color i a les prestacions que ofereixen els tablets.
Algunes companyies ja han ideat la seva pròpia solució dissenyant dispositius amb una doble pantalla, una per llegir i l’altra per navegar per Internet, descarregar vídeos i veure fotografies.
Altres, però, s’afanyen a aconseguir un prototip de tinta electrònica en color que sigui econòmicament viable. És el cas de l’empresa xinesa Hanvon, que ja ha anunciat que a partir del març del 2011 començarà a comercialitzar, només a la Xina, un e-reader amb pantalla de tinta electrònica amb color a un preu de 440 dòlars. Abans de fer el salt a la tinta electrònica a color, altres companyies han apostat, en canvi, per crear un híbrid entre l’e-reader i el tablet, un lector de llibres digitals amb pantalla LCD. L’exemple el
trobem en el Nook Color, de la cadena Barnes & Noble.
Mentre bull el mercat de la tecnologia, el ciutadà intenta entendre les diferències que hi
ha entre els diferents dispositius disponibles al mercat, les editorials busquen quin és el model de negoci a seguir per recuperar les inversions que implica l’aventura digital, els autors reclamen sistemes de protecció dels seus drets davant la impunitat que regna a Internet i els llibreters defensen el valor de la seva funció en l’última baula de la cadena de producció.
Article aparegut a: “Quaderns d’ESCACC” Núm.2

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada